10 Ιανουαρίου, 2007

Πακέτα προς βρώσιν και συμμόρφωσιν


-Να σας κεράσουμε ένα νοστιμότατο γλυκάκι εισαγωγής?
-Όχι ευχαριστώ, φοβάμαι μη μου πέσει βαρύ
-Μα είναι από αγνά υλικά και δεν παχαίνει.
-Άστο καλύτερα.
-Μα θα λήξει και θα το πετάξουμε.
-Πετάξτε το τότε.

Κάπως έτσι γίνεται και με τα κοινοτικά κονδύλια.
Λήγουν και τα πετάμε .


Γιατί άραγε νιώθει ο Έλληνας ότι θα του καθίσουν στο στομάχι?
Μήπως πιστεύει ότι αντί για γλυκό θα φαει τελικά πακέτο ?
Η μήπως ότι θα πλένει πιάτα για όλη του ζωή για να ξοφλήσει το κέρασμα?
Ακόμη και κάποιος μη ειδικός περί τα οικονομικά, αντιλαμβάνεται ότι όταν ένα κράτος μοιράζει χρήματα για επενδύσεις και οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη το πρόβλημα είναι μάλλον μη οικονομικό.

Δείχνει έλλειμμα επικοινωνίας κράτους και πολίτη, με επακόλουθο την έλλειψη εμπιστοσύνης.

Αν αγοράσεις από τη Microsoft ένα πρόγραμμα και αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους κάθε μέρα όλο το 24ωρο. Και μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια πελάτες. Χωρίς αιτήσεις, χαρτόσημα και γνωστούς για να σου κλείσουν ραντεβού. Απλά και υπεύθυνα. Και όχι επειδή έδωσες 100 ευρώ αλλά γιατί θέλουν να είσαι ευχαριστημένος.
Αν η Microsoft έλεγε ότι επιδοτεί επενδύσεις στην Ελλάδα και θα είναι δίπλα μας σε ό,τι συμβεί, είμαι σίγουρη ότι όλοι θα έτρεχαν να επενδύσουν και δεν θα έφταναν τα κονδύλια

Εδώ όμως ? Εδώ ενώ όλοι μιλούν για την ανάγκη εξάπλωσης του ίντερνετ δεν καταλαβαίνω γιατί να μην υπάρχει μια συντεταγμένη από την ίδια την Πολιτεία ιστοσελίδα για τον επενδυτή.
Μια ιστοσελίδα που όχι μόνο να αναφέρει ΟΛΑ τα χρηματοδοτικά πακέτα από ΟΛΟΥΣ τους φορείς τα οποία τρέχουν ανά πάσα στιγμή στη χώρα, αλλά κυρίως να προσφέρει τη δυνατότητα επικοινωνίας. Να μπορούν να επικοινωνούν ΑΜΦΙΔΡΟΜΑ οι πολίτες με το κράτος. Να κάνουν ερωτήσεις, επώνυμες παρατηρήσεις και γιατί όχι να δίνουν και συγχαρητήρια για την λειτουργία οργανισμών που σχετίζονται με το επιχειρείν. Όλα ανοικτά και ελευθέρα σε κοινή θέα και προσβασιμότητα. Με έκδηλη την πρόθεση της Πολιτείας για επιτυχία που πολίτη.

Κράτος-γονιός που πλησιάζει το παιδί του με κανονικό …Πλαίσιο Στήριξης .
Το να δημιουργήσει το κράτος ένα μοντέρνο και υπεύθυνο φορέα και να ασχοληθεί ουσιαστικά με τους επιχειρούντες δεν είναι ακατόρθωτο.

Το μοντέλο της Cosmote το οποίο έμοιαζε σαν από άλλο πλανήτη σε σχέση με εκείνο του ΟΤΕ, είναι χαρακτηριστικό. Το επικοινώνησαν σωστά, έπεισαν και πέτυχαν.

Επικοινώνησε με το παιδί σου και δείξε του το ενδιαφέρον σου και την αγάπη σου.

Κανείς δεν έπαθε κακό από την πολύ αγάπη.
Μάλλον από τη στέρηση της έπαθε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: